Октомври 2018 година во Кавадарци, се одржа чествување посветено на доајенот на македондката народна песна Никола Бадев.ВО Музејот на вкусови беше отворена спомен соба на Бадев а во Домот на културата се одржа концерт на исполнители на песната на Бадев.

Related Videos

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА