На стадионот на ГФК Тиквеш, денеска , на полувремето на натпреварот од редовното коло меѓу мадинските екипи на ФГК Тиквеш и  Македонска Каменица  на кавадарчани, од страна на директорот на младинските репрезентации на Македонија Сашо Тасев. им беше врачен победничкиот пехар .Со тоа  и официјално нашите фудбалери стануваат  шампиони во Регионалната младинска лига на ФФМ, што е голем успех на овој младнски погон под закрилата н ГФК Тиквеш., во чии рамки се натпреавруваат неколку категории (од петлиња до сениорска екипа).

РТК.МК разговараше со Сашо Тасев- директор на младинските репрезентции на  ФФМ,Трајче Димитриев претставник на ГФ Тиквеш и фудбалери на младинската екипа на Тиквеш кој оставија впечаток изминатите игри на нашите преставници кои цела сезона немаа ниту еден пораз,  еднаш  играа нерешено . Денешната средба заврши со 8:1 за ГФК Тиквеш.

 

 

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА