Kaрате/ Медали за „Урбан Инвест“

Спорт
Типографија

На 14.април -сабота во Чачак,Република Србија се одржа Меѓународниот натревар Златен појас на Чачак 2018 за натпреварувачи до 13 години.

На натпреварот учествуваа 750 натпреварувачи од Македонија, Црна Гора, Србија, Романија, Словенија, Хрватска и Босна и Херцеговина.

КК Урбан Инвест настапи со своите најмлади членови и освои: 2 златни медали, 3 сребрени и 4 бронзени медали. Златни медали заслужено освоија:

1. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година, апсолутно ниво.

2. Ката тим 2009/2010 година во состав: Марија Филипова, Кристина Цветкова и Сара Аврамова.

Сребрени медали пак добија:

1. Тодор Стојанов - кати поединечно 2008 година.

2. Филип Гурев - кати поединечно 2005 година.

3. Ката тим 2007/2008 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.

Со бронзени медали од Чачак се враќаат:

1. Александар Стојков - кати поединечно 2006 година.

2. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.

3. Кристијан Митрев - кати поединечно 2007 година.

4. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година.