Гимнастика:Кавадарчани втори на Државниот натпревар

Спорт
Типографија

На 9 јуни годинава во Битола се одржа државниот натпревар во гимнастика –А лига.СЕ натпреваруваа помлади пионерки во поединечна конкуренција .КСГ -Партизан-Срни -втори

Нас не интересираше настапот на кавадаречките гимнастичари на КСГ Партизан -„Срни„ .Според тренерот Јагода Нацева освоено е екипно второ место, а поединечно –во конкуренција на помлади пионерки Јулија Андова беше втора .Второ место беше освоено и во конкуренција на постари пионерки.

Нашата најуспепна екипа ја сочинуваа; Дијана Рамова,Матеја Чупарковски,Мартина Бошковска,Марија В.чкова и Ивона Ристова.

Инаку гости на натпреварувањето биле гимнастичари од репрезентацијата на Коасово.

Впечатокот од натпреварувањето , според Нацева бил позитивен.Убаво дружење и размена на достигнувањата во гимнастиката.

MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 22 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:44 am   |   Sunset: 5:50 pm
37%     11.3 km/h     33.288 bar
Forecast
ПонLow: 11 °CHigh: 24 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 24 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 10 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 9 °CHigh: 23 °C
СабLow: 10 °CHigh: 24 °C
НедLow: 11 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 9 °CHigh: 20 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 18 °C