Карате / Меѓународниот натпревар Фунакоши опен 2019 година.

Спорт
Типографија

На 09.03.2019 година во спортската сала на ОУ Круме Кепески во Скопје, се одржа Меѓународниот натпревар Фунакоши опен 2019 година.

На натпреварот учество земаа 460 натпреварувачи од клубови од Македонија, Србија и Бугарија.Покрај пехарот за најмасовен клуб, КК Сансаи со освоени 17 златни, 12 сребрени и 10 бронзени медали беше прв на ранглистата и прогласен за најуспешен на натпреварот.Владанка Аврамова беше прогласена за најуспешна натпреварувачка во кати.КК Сансаи ги постигна следните резултати:

Златни медали:

1. Јана Атанасова - кати поединечно 2013 и помлади

2. Владанка Аврамова - кати поединечно јуниорки.

3. Марија Филипова - кати поединечно 2009 година

4. Мери Манчева - кати поединечно 2005 година.

5. Кристина Цветкова - кати поединечно 2009 година.

6. Мартин Костов - кати поединечно 2007 година.

7. Ева Тодороска - кати поединечно 2011 година.

8. Кристијан Митрев - кати поединечно 2007 година.

9. Јован Божиноски - кати поединечно 2009 година.

10. Лука Јорданоски - кати поединечно 2012 година

11. Тамара Ристовска - кати поединечно 2007 година.

12. Тамара Ристовска - кати поединечно 2008 година.

13. Ката тим кадетки - јуниорки во состав: Владанка Аврамова, Миа Маневска и Стефанија Грозданова.

14. Ката тим женски 2008/2009 во состав: Тамара Ристовска, Марија Филипова и Кристина Цветкова.

15. Ката тим женски 2010/2011 во состав: Ена Тодороска, Ева Тодороска и Матеја Божиноска.

16. Ката тим машки 2006/2007 во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.

17. Ката тим машки 2012 и помлади во состав: Кирил Ацев, Лоран Кочоски и Лука Јорданоски.

Сребрени медали:

1. Данка Стојкова- кати поединечно2006 година апсолутно.

2. Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година.

3. Јована Богојовска - кати поединечно 2009 година.

4. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.

5. Сара Петанчоска - кати поединечно 2009 година.

6. Сузана Гурева - кати поединечно 2010 година.

7. Ена Тодороска - кати поединечно 2011 година.

8. Драгана Божова - кати поединечно 2013 година и помлади.

9. Лука Кочоски - кати поединечно 2010 година.

10. Саша Огњеновиќ - кати поединечно 2010 година.

11. Кристијан Ристов - кати поединечно 2012 и помлади.

12. Ката тим женски 2010/2011 во состав: Сара Аврамова, Сузана Гурева и Лидија Јаневска.

Бронзени медали:

1. Стефанија Грозданова - кати поединечно кадетки.

2. Јана Смилеска - кати поединечно 2010 година.

3. Марија Стојанова - кати поединечно 2013 година и помлади.

4. Теона Витанова - кати поединечно 2013 година и помлади.

5. Миа Маневскаа - кати поединечно јуниорки.

6. Филип Попов - кати поединечно 2006 година.

7. Ѓоше Алексов - кати поединечно 2006 година.

8. Теодор Димески - кати поединечно 2009 година.

9. Лоран Кочоски - кати поединечно 2012 година.

10. Кирил Ацев - кати поединечно 2012 година.