Oвa e дел од програмата на одбележувањето на Светип-Трифун-Денот на лозарите

Концерт на ансамбл на староградски песни и излозба на карикатури

Во четврток на  8 февруари Домот на културата од Демир капија во Кавадарци ке ја приkаже  детската бајка-„Малата сирена“ од Ханс Кристијан Андерсен.

Во Демир Капија одржана културната манифестација за меѓуетничка соработка „ГРАДИМЕ МОСТОВИ"

Концертот ке се одржи во Музеј галеријата во Демир Капија

Голем одзив на натпреварот во закројување во Демир Капија

Празникот на лозарите и традицијата на свечено закројување на лозјата оваа година новата локална самоуправа во Демир Капија одлучи истиот да биде од хуманитарен карактер.

На 11  февруари се одржа едукативна трибина на тема: ,,Кооперанство лозари - винарии, сигурност за квалитетно производство и сигурен пласман''.Беа доделени наградите за најдобри вина и ракија

 Програмата за одбележување на празникот ,,Недела на традицијата Св. Трифун 2018 година'' - Демир Капија ќе ги содржи повеке  активности кои ке се oдржат на 11,12,13 и 14 февруари

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА