Голем одзив на натпреварот во закројување во Демир Капија

Празникот на лозарите и традицијата на свечено закројување на лозјата оваа година новата локална самоуправа во Демир Капија одлучи истиот да биде од хуманитарен карактер.

На 11  февруари се одржа едукативна трибина на тема: ,,Кооперанство лозари - винарии, сигурност за квалитетно производство и сигурен пласман''.Беа доделени наградите за најдобри вина и ракија

 Програмата за одбележување на празникот ,,Недела на традицијата Св. Трифун 2018 година'' - Демир Капија ќе ги содржи повеке  активности кои ке се oдржат на 11,12,13 и 14 февруари

Oвa e дел од програмата на одбележувањето на Светип-Трифун-Денот на лозарите

Денеска граѓаните од Демир Капија и од околните населби што припаѓаат на Демиркаписка општина, го прославија големиот христијански празник Богојавление Водици.

Во четврток на  8 февруари Домот на културата од Демир капија во Кавадарци ке ја приkаже  детската бајка-„Малата сирена“ од Ханс Кристијан Андерсен.

Денеска ,на бадниково утро, низ улиците на Демир Капија, дечињата преку песна го навестија Христовото раѓање.Градоначалникот Лазар Петров им подари новогодишни пакетчиња.

Концертот ке се одржи во Музеј галеријата во Демир Капија

Tрибината е во рамките на месецот на родовата рамноправност и по повод меѓународниот ден на борбата против семејното насилство, а во организација на О.Ж. „Женско Лоби“ од Демир Капија 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА