Демир Капија:Се гради нов плоштад

Демир Капија
Типографија

 Во тек се градежните работи за изградба на плоштад во центарот на градот Демир Капија на површина од 5660 м2.

Веќе е поставена подземната електрична инсталација и атмосверска канализација, а моментално се работи на тампонирање на просторот пред да се изврши поплочувањето.

Со овој проект се планира да се изврши поплочување на површината, да се постават канделабри со лед светилки за осветлување на плоштадот, изградба на фонтана, посадување на садници, и поставување на клупи, канти за отпадоци, и друга урбана опрема кои ќе бидат во склоп на плоштадот.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:35 pm
95%     6.4 km/h     32.780 bar
Forecast
Нед Low: 0 °C High: 5 °C
Пон Low: -3 °C High: 4 °C
Вто Low: -7 °C High: 3 °C
Сре Low: -6 °C High: 2 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -3 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 6 °C
Нед Low: 0 °C High: 7 °C
Пон Low: -1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C