Демир Капија:Сашко Камчев и Димитар Симитчиев најдобри производители на вино и ракија

Демир Капија
Типографија

На 11  февруари се одржа едукативна трибина на тема: ,,Кооперанство лозари - винарии, сигурност за квалитетно производство и сигурен пласман''.Беа доделени наградите за најдобри вина и ракија

Зедоа учество  претставници од повеќе винарии од Тиквешијата, кои што го објаснаа процесот на склучување на кооперантски договори.
Претставник од Винарија Попова Кула- Јордан Трајков, претставник од Винарија Бовин - Борче Нечев и претставник од откупувачи Перо Стојковиќ.
На овој настан беа соопштени резултатите од одржаните натпревари за најдобро вино и ракија-во рамките на „Неделата на традицијата Свети Трифун-Демир Капија“.Наградите ги врачи градоначалникот Лазар Петров.

27750267_837231219813933_5581411563985826216_n.jpg

 

27858059_837231399813915_2334738124194841574_n.jpg

 


За Најдобро Вино произведено во домашни услови:
1.  Сашко Камчев
2 . Сакалиев Тони
3.
Блажо Коцев

За најдобра ракија произведена во домашни услови беа прогласни:
1 Димитар Симитчиев
2 Лазар Јанакиев
3  Стојче Секулов

Беа доделени  и благодарници за сите учесници во овој натпревар.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 13 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 5:40 pm
68%     4.8 km/h     33.254 bar
Forecast
ПонLow: 10 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 10 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 14 °C
ПетLow: 2 °CHigh: 20 °C
СабLow: 4 °CHigh: 23 °C
НедLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 9 °CHigh: 20 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 21 °C
СреLow: 8 °CHigh: 21 °C