Демир Капија/ “Силни граѓански организации за позитивни социјални промени”

Демир Капија
Типографија

Во просториите на Општина Демир Капија се одржаа втората и третата работилница од проектот “Силни граѓански организации за позитивни социјални промени”

Tие се одвиваа во соработка со Фондацијата за развој на локалната заедница Штип со партнерите Центар за оддржлив развој - Алка Скопје и Институт за развој на заедницата Тетово. На работилниците учествуваа претствници на Советот на општината, општинската администрација и граѓанските здруженија од Општина Демир Капија и се работеше на развивање на стандардизирана форма на апликациите и барањата за доделување на финансиски средства од општинскиот буџет, како и утврдување на методологија за распределба на средства од општинскиот буџет за поддршка на здруженија. Општинската администрација по разгледување и вметнување на забелешките и коментарите на присутните на работилниците, заедно со реализаторите на проектот ќе изготват целосна документација за транспарентно доделување на средства до граѓанските здруженија, која што понатаму ќе треба да биде разгледана и одобрена од Советот на општина Демир Капија.

35102597_2150833675148366_7747227958024077312_n.jpg

 

35077445_2150833595148374_2425577076699430912_n.jpg

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:50 am   |   Sunset: 5:43 pm
46%     30.6 km/h     33.220 bar
Forecast
СабLow: 11 °CHigh: 20 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 16 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 18 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 12 °C
ПетLow: 3 °CHigh: 16 °C
СабLow: 3 °CHigh: 19 °C
НедLow: 6 °CHigh: 18 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 17 °C