Демир Капија / Спортистите-пензионери на средба со градоначалникот Петров

Демир Капија
Типографија
При денешната посета на спортистите од здружението на пензионери од Демир Капија од страна на претседателот на здружението Благој Кавазовски градоначалникот Лазар Петров беше запознат за одржаните 23 републички спортски натпревари кои се одржаа на 2 септември во Радовиш.
Пензионерите од Демир Капија се натрпеваруваа во три дисциплини и тоа:Пикадо жени кои го освоија првото место,фудбал жени кои го освоија третото место и натпревар во играње на табла во категорија жени кои го освоија четвртото место.Исто така стана збор и за реализираните активности и идни планови на здружението. Градоначалникот им честиташе за постигнатите резултати и им посака понатамошен успех и среќни пензионерски денови.
МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 24 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 5:49 pm
31%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 24 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 8 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 10 °CHigh: 25 °C
СабLow: 12 °CHigh: 23 °C
НедLow: 11 °CHigh: 21 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 16 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 17 °C