Општина Кавадарци преку оперативата на кавадаречката фирма „Ас Машини“ работи на изградба на улицата „Лазо Асијата“ веднаш до „Турските гробишта“.

На површина од 400м2 односно на две третини од нејзината површина се поставуваат бехатон коцки, додека останатите 200м2 треба да се покријат со бетон.

Согласно проектот, бетонот ќе биде послан на стрмниот дел на улицата од спојот со улицата „Методи Џунов-Џико“, додека павер елементите (бехатон коцки) се поставуваат на нејзиниот порамен дел.

Вкупната должина на улицата изнесува околу 200 метри.

_DSC0144.JPG

thumbnail_1.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА