/Видео/Љупчо Димитковски-Гањо - нов Шеф на стручниот штаб на ГФК Тиквеш 193

Фудбал
Типографија

За ГФК Тиквеш денеска потпишаа договори пет нови фудбалери

 Нови играчи на ГФК Тиквеш 1930  се: Александар Игевски, Чаволи Андриан, Дарко Дигаловски,Борче Димовски и Васко Митрев.Во наредната сезона тие ке бидат засилување во борбата на освојување на прво место  во Втора Лига и влез во најдоброто фудбалско друштво во државата.Некогашниот фудбалер а подоцна и познато тренерско име, Љупчо Дмитковски - Гањо ја презема фукцијата нов шеф на стручен штаб на ГФК Тиквеш.Се најавуваат и други засилувања во тимот , за кои Управата на клубот ке извести наскоро.Првата прозивка и тренинг е закажан за 4 јули на Градскиот стдион.

Претседателот на Управниот одбор на ГФК „Тиквеш„ Миле Масларков, денеска ова им го соопшти на новинарите, најавуваќи дека в година ке следува реконструкција на Градскиот стадион.Досегашнио тренерски тим останува во Тиквеш, ангажиран е за тренирање на младинскиот погон на кавадаречкиот фудбалски клуб.,