(Видео) ГФК "Тиквеш" очекува пласман во Прва лига

Фудбал
Типографија

Денеска на клубот му  беше донирана нова спортска опрема од страна на  Клими.мк .Миле Масларков и Љупчо Димитковски оптимисти дека ГФК ке влезе во Прва Македонска фудбалска лига.

 Денеска фудбалерите на Тиквеш го имаа последниот тренинг пред средбата од Првото  коло на новото првенство на 2 МФЛ .На тренингот присуствуваше Управата и стручниот тим со фудбалерите.

ГФК денеска доби нова донација на комплетна спортска опрема од страна на-Клими.мк.Од име на компанијата ова донација ја  предаде Ефтим Илиев.

РТК.МК го искористи присуството на Градски да ги праша Масларков и Димитковски за реалните очекувања на клубот за новата натпреварувачка сезона.