Kaвадаречкиот второлигаш во подготвителскиот период  пред стартот на првенството на почетокот на месец март, досега имаше еден пораз  (0:2 во средбата со Победа) у една нерешена средба со прволигашот Беласица.

Наш коментар по двете средби е дека  играме добро,Тиквеш има тим за прва лига .Во натпевариот со Беласица одбраната беше појаката страна на Тиквеш.Тренерот Љупчо Димиковски, е оптимист и верува во своите фудбалери.Тој ги тестира  сите играчи кои му се ставени на располагање.Ги испробува можните варијанти за игра на Тиквеш во зависност од противникот .

Претседателот на клубот Миле Масларков уштре повеќе го зацрстува уверувањето дека ова сезона е клучна за Тиквеш и дека  на крајот ке биде остварен сонот на овие генерации  ,ГФК Тиквеш 1930 -да стане првиолигашка екипа. 

И уште нешто.Публиката е се побројна на средбите каде игра кавадаречкиит фудбалски тим.Ја имаше на првиот пријателски  а беше бројна и на втората средба со Белазица на Градски.

Следен пријателски  натпревар е закажан во среда со екипата на Црно Буки во Битола.

 

222211111111111111111111.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА