Денеска  во Кавадарци се спроведе крводарителска акција во Полициска станица за припадниците на полицијата од Кавадарци, од ПС-ОН и РЦ за ГР- југ...

 Се работи за редовна крводарителска активност на нашите полицајци во која  својата хуманоста , преку дарување на крв, ја искажуваат повеќе профили на вработени и во двата посебни полициски субјекти во Кавадарци.

Според инфорамции од организаторот  биле  собрани 23 крвни единици, што е во рамките на просекот кој главно се остварува во слични акции во полицијата.

Ова активност  ја организира Општинската организација на Црвен крст од Кавадарци и  Службата за трансфузиона медицина  од Скопје.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА