На 04 мај 2019 година во Спортската сала Јасмин во Кавадарци се одржа Државно првенство за натпреварувачи од 10 до 13 години. На натпреварот учествуваа 390 натпреварувачи од 49 клубови од Македонија.

Одлична организација на Општина Кавадарци ,СС Јасмин и карате клубовите од Кавадарци.Присутните ги поздрави домаќинот градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев

Oва првенство беше во организација на Карате федерацијата на Македонија и техничка организација на КК Сансаи – Кавадарци.

КК Сансаи оосвои златни медали од страна на :

1. Тамара Ристовска - кати поединечно 2008 година.

2. Тодор Димески - кати поединечно 2009 година.

3. Ката тим машки 2006/2007 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.

4. Ката тим женски 2008/2009 година во состав: Тамара Ристовска, Марија Филипова и Кристина Цветкова.

5. Ката тим машки 2008/2009 година во состав: Теодор Димески, Јован Божиноски и Стефан Тодороски.Сребрен медал освои - Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.

 

На државното првенство во Кавадарци настапи и КК„Тиквеш„. Тие имаа одличен настап а поединечно Тео Камчев, Илија Грков и Андреј Ѓорчев освоија бронзен, сребрен и златен медал и се стекнаа со право на настап на Балканското првенство за деца кое ќе се одржи во Бања Лука-Босна и Херцеговина од 31.05 - 02.06.2019 година .

 

 

 

59854127_382600742587316_4891157715017007104_n.jpg

 

 

 

58961651_2327731313938454_1534215803358937088_n.jpg

 

 

 

59713193_391782961418864_5941602927733899264_n.jpg

 

 

 

 

57467818_2328338893877696_4695159648422985728_n.jpg

59295976_2249258718660588_8599733538410987520_n.jpg

 

55849487_2275592259152360_4628329905757618176_n.jpg

 

20190504_104834.jpg

 

20190504_104844.jpg

 

 

 

 

 

 

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА