На 12.февруари 2017 година се одржа и последната, трета обука од програмата Црвен Крст во Акција-Промоција на Хуманите Вредности, циклус 2017.

Меѓуопштинското здружение на лица со телесен инвалидитет на општините Велес, Градско и Чашка - „Мобилност“ Велес доби во сопственост специјално транспортно возило.

Пред кавадречката културна јавност на Денот на лозарите Свети Трифун, во Музеј галеријата својата традиционална изложба ја одржа кавадаречкиот ликовен уметник-акварелист Лазар Дојчинов.

Повеќе артикли...

МеталАпостолов
MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 18 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:4 am   |   Sunset: 7:54 pm
74%     6.4 km/h     33.119 bar
Forecast
ПетLow: 13 °CHigh: 27 °C
СабLow: 13 °CHigh: 30 °C
НедLow: 17 °CHigh: 30 °C
ПонLow: 16 °CHigh: 30 °C
ВтоLow: 16 °CHigh: 30 °C
СреLow: 15 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 15 °CHigh: 30 °C
ПетLow: 16 °CHigh: 31 °C
СабLow: 16 °CHigh: 30 °C
НедLow: 17 °CHigh: 28 °C