Гласините кои се објавуваат во електорнските медиуми дека фабриката се распродава и дека сопствениците не вложуваат никакви средства во фабриката се во целост невистинити

Фестивалот на детска песна ГРОЗДОБЕРЧЕ го оправда своето постоење.Сега по две години полнолетство и 20 години постоење, зад него е богата продукција со квалитетен опус на песнички кои останаа да сведочет за детската песна.Благодарност до тимот кој го подговува фестивалот, и секако за децата кои пееја , ке пеат и оние кои го подржуваат овој фестивал.

Годинашното 20-то издание ке се одржи на 25 у 26 ноември во салата на Домот на културата во Кавадарци...Еве како изгледаше „Гроздоберче“ во изминатите години:


Вечерва во Домот на културата, свечено беа пуштени во употреба реновираната сцена во салата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци и помошните простории во истата.

Повеќе артикли...

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:20 am   |   Sunset: 6:28 pm
23%     6.4 km/h     33.119 bar
Forecast
СабLow: 10 °CHigh: 32 °C
НедLow: 14 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 35 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 9 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 22 °C