Изложбата беше отворена во Мултимедијалниот центар Матица Ексклузив  во Скопје.Овој настан од културата го отвори и за творештвото на Владимир Темов говореше македонскиот писател со кавадречко потекло Блаже Миневски а на присутните им се обратија и писателите Раде Сиљан и Ефтм Клетников.

Отварањето на ликовната изложба во Скопје на Владимир Темков го збогати настапот на легендарнот исполнител на забавни мелодии Драган Мијалковски.

Инаку со оваа изложба Матица Македонска ја продолжува  традиција да ги афирмира високите вредности на македонските уметници.Во изминатите шест години во престижниот салон на „Матица ексклузив“ беа реализирани изложби од истакнатите македонски сликари:Васко Ташковски,Глигор Чемерски,Газанфер Бајрам,Коле Манев,Павле Кузмановски,Симон Шемов,Стефан Хаџи Николов,Новица Трајковски,Ниче Василев и други.

 

43103837_2165713547009551_1022297027851059200_n.jpg

 

43099064_2223235904571523_7647311011376005120_n.jpg

 

43266581_298446250759833_3778809048468553728_n.jpg43131586_289446241780725_4522602778891124736_n.jpg

 

43237812_2014195625538396_1412005425234051072_n.jpg

 

43108917_539140063178851_7197960426083057664_n.jpg

 

43199558_248111112520467_9029499923237699584_n.jpg

43057097_167683960806882_695618757300584448_n.jpg43090962_329865274256317_6942693013395079168_n_1.jpg

Ресторанот „Бриони„ е култно место на Кавадарци, на многу генерации, кои се сеќаваат на него, или се дел од некои убави моменти.Овој дел на Градскиот парт„Љупчо Шкартов„ сега е унакажан.Ке ја врати ли старата убавина ?-Не веруваме.Но барем да го задржи духот кој беше „храна“ на многу младости ?

На прес конференција Компанијата „Кожувчанка „-Кавадарци денеска  го презентира проектот наменет за финасирање на најголемите колективни спортови кај нас.Новина која ке придонесе за посигурно финсирање на големите спортски колективи.

Повеќе артикли...

Подкатегории

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 22 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:44 am   |   Sunset: 5:50 pm
37%     11.3 km/h     33.288 bar
Forecast
ПонLow: 11 °CHigh: 24 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 24 °C
СреLow: 8 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 10 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 9 °CHigh: 24 °C
СабLow: 11 °CHigh: 25 °C
НедLow: 12 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 7 °CHigh: 18 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 17 °C