Децата со потребни потреби од Скопје денеска ги презентираа своите ликовни експерии кои макотрпно ги работат и покрај својот хендикеп.

Кавадаречката театарска хит престава ке се претстави пред скопската публика на 22 мај во Домот на АРМ

 Државниот инспекторат за локална самоуправа соопшти  дека мандатите на советниците во општинските совети согласно Законот за локална самоуправа се истечени на 24 март 2017 година а  градоначалиците не смеат да прекинат со техничкото фунционирање до крајот на годината

Селската слава годинава привлече повеќе жители.До селото e потребно да се  изгради  пат.

На 13 мај година во спортската сала на ОУ „Наум Наумовски Борче“- Скопје, се одржа Меѓународниот натпревар„ Солидарност опен 2017 година“. На натпреварот учествуваа 580 натпреварувачи.

Ретка фотографија од Центарот на градот

Повредени  нема, причините за пожарот  непознати.

Сеќавање за формирањето на првата значајна воена едница во борбaта против фашистичкиот окупатор

Околу 2.600 земјоделци имаат пријавено штети од пролетниот мраз во Кавадарци

Предизборен митинг на Радикалната партија во Кавадарци во 1934 година.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА