Во обраќањето до граѓаните а пред се лозарите, пратеникот Бетијане Китев го потврди вчерашното измирување на 77 милиони денари, пари за предадено гразје ,на лозарите од 2015/ 2016 година  во две винарии.

На 01.04.2019 на подрачјето на СВР Велес извршена е контрола на возачите за давање на првенство на минување, при што се констатирани 15 прекршоци, од кои во Велес кај осум возачи, во Кавадарци кај четири и во Неготино кај тројца возачи.  

Вчера се исплатени 77 милиони денари за предадено грозје во  2015 и 2016 година.Исправена е една повеќегодишна  неправда кон лозарите koи грозјето го предале во Повардарие и Стефани Вајнерс.Министерот за земјоделие, директорот на Платежната агенција и градоначалникот на Кавадарци тоа вчера го потврдија.

Во тек се работите за дислокација и реконструкција на канализациона мрежа на улица "25 ти Мај" .Предвидено е реконструкцијазта да се одн есува на  должина од 100 метри.

Meморандумот опфаќа повеќе форми на соработка, а ке се започне со обука за кадри за потребите на шумската полиција .Го потпишаа министерот за Земјоделие Љупчо Николовски  и директорот на училиштето Горан Велковски.Градоначалникот Митко Јанчев ја поздрави поддршката на Министерството на стручните училишта ,како кавадаречкото ,за подобување  на условите за школување на вакви и други стручни кадри од ова област.На средбата присуствуваа директорот на Платежната агенција Николче Бабовски и директорот на ЈП „Македонски шуми  Зоран Ѓорѓиев.


Општина Кавадарци во соработка со ЈП Комуналец го средува градскиот парк.
Активностите кои во моментот се превземаат на паркот покрај темелното чистење е и замена и репарирање на урбаната опрема и осветлувањето, прередување на пешачката патека на места каде што е оштетена како и хортикултурно уредување на просторот.

„На 03.04.2019 година во 18.45 часот во напуштена куќа на улица „Рајна Соколова“ во Кавадарци биле пронајдени 10 канти со околу 100 килограми тврда кафена материја - најверојатно катран од афион. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.“- е наведено во денешниот билтен

 

Лакардиите на Паја- згоди и незгоди од нашето секојдневие РТК.МК  ги заврши и соноќа ги промовира.Ова е  втора сезона , снимени  е од „Кавадион„ .Овој пат екипата предводена од актерот и режисер Диме Коцев-кој направи поголема сценариска обработна  на сите замислени  вицови, успеа  да ја насмее кавадаречката публика на промоцијата на  новито ДВД издание кое го следеше и градоначалникот Митко Јанчев

Во Кавадарци вчера се одржа митинг на опозиционата ВМРО-ДПМНЕ. На Кавадарчани им се обратија претседателскот кандидат Гирдана Сиљановска-Давкова и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ  Христијан Мицковски.

На прес конференција  нa OK na ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци денеска одржа портпаролот и Координатор на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци, Д-р Тони Нешковски

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА