Тој на јавноста и е познат како советник , претседател на здружението  на лозари „Агротиквешија„професор, и малостопанственик.Борис Давидов денеска на Прес конференцика ја обелодени својата кандидатура за градоначалник на Кавадарци на претстојните локални избори закажани за 15 октомври,инициран од општата политичка клима која владее во Македонија.За валидност на кандидатурата треба да обезбеди 250 потписи на граѓани.

Наша екипа деновиве беше во село Шешково.Нема многу народ.Неколку семејства  ги  вртат огништата.Поголемиот број се исселиле во Кавадарци.Овдешните ,најупорните селани  одгледуваат малку стока, мала бавчичка.Разговаравме со  Зоран Николовски и Ружа Апостолова .Тие велат „Нашето село ќе живее„.

Ако се работи има живот, во спротивно, каде и да си, нема иднина.

Повеќе артикли...

МеталАпостолов
MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 21 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:38 am   |   Sunset: 7:23 pm
41%     6.4 km/h     33.153 bar
Forecast
ВтоLow: 8 °CHigh: 29 °C
СреLow: 11 °CHigh: 31 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 30 °C
ПетLow: 11 °CHigh: 31 °C
СабLow: 14 °CHigh: 27 °C
НедLow: 13 °CHigh: 29 °C
ПонLow: 13 °CHigh: 30 °C
ВтоLow: 15 °CHigh: 31 °C
СреLow: 15 °CHigh: 31 °C
ЧетLow: 15 °CHigh: 28 °C