Традицијата на панаѓурот датира од пред повеке од 150 години

Панаѓурот отсекогаш преставувал привлечен за народот, занаетчиите и трговците.И порано но и денес.Магијата што ја носи панаѓуската атмосвера и покрај промената на општествените  уредувања секогаш била иста.Ова фотографија датира од панаѓуротот во Кавадарци во 1957 година,кога претставуваше  една од најголемите стопански и трговски манифестации. Беше масовно посетен од жителите на Кавадарци и околните села. Локацијата е строгиот центар на градот. Фотографијата е од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци, а изборот на Петре Камчевски.

 

141111111111.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА