По невремето –прашина на улиците

Кавадарци
Типографија

Комуналци најавуват  миење на улиците каде има најголема фрекфенција на возила и пешаци

Денеска  ОУ„Хигиена и зеленило„ ги переа улиците  кон ВВ„Тиквеш“,стар кружен тек,дел од „Киро Крстев“,Булевар „Никола Минчев„, се продолжува попладнево, утре и наредните денови на сите централни улици каде има најголема фрекфенција и наноси од невремето, не информира денеска Ѓоко Поп Ицев раководител на ова ОЕ на „Комуналец„.Бидејки се работи за голем обем на работа, ке се настојува да се завршува обврската  според  важноста  , како на пример до утре треба да биде измиена улицата „Страшо Пинџур„ по која  се очекува  да има голема  фрекфенција на сообраќај заради прославата на „ 16 јуни“.

Сето ова е поради големата прашина која по невремето остана на сообраќајниците синоќа, а денес ка по високата температура и сонцето се крева зад возилата кои се движат.Одеднаш не е можно да се измијат сите улици од прашината. Но ке се настојува да се намали бројот на таквите сообраќајници кои имаат последици од вчера,велат во Комуналец.Доро е возачите во ваква ситуација да возат забавено или воопшто да не возат, ако немаат итна потреба за тоа.Во спротивно сите подеднакво ке ја „голтаат„ правта на кавадаречките улици.

МеталАпостолов
MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 21 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:38 am   |   Sunset: 7:23 pm
41%     6.4 km/h     33.153 bar
Forecast
ВтоLow: 8 °CHigh: 28 °C
СреLow: 11 °CHigh: 31 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 30 °C
ПетLow: 11 °CHigh: 31 °C
СабLow: 14 °CHigh: 27 °C
НедLow: 13 °CHigh: 29 °C
ПонLow: 13 °CHigh: 30 °C
ВтоLow: 15 °CHigh: 31 °C
СреLow: 15 °CHigh: 31 °C
ЧетLow: 15 °CHigh: 28 °C