(Видео) Црвени пешачки премини ?

Кавадарци
Типографија

Врз црвната подлога ке бидат поставена бели линии карактеристични за пешачките премини

Кавадарчани утрово беа видливо изненадени од новите ознаки на постојните пешачки премини на сите раскрсници.Обоени во црвена боја, послани како црвен тепих,новите ознаки ги збунија граѓаните, но рекциите беа главно негативни.
Од каде сега ваква боја и зошто?
Во Локалната самоуправа веднаш ни одговорија дека се работи за црвена подлога врз која ке бидат ставени белите линии карактеристични за пешачки премин.На овој начин се обезбдува поголема видливост.Освен тоа ова ,досега неприменето поставуавње на хоризонталната сигнализација,би требало да биде трајно, или да не се брише од асфалтот,како досега за кратко време. Всушност црвената подлога ке ги штити белите линии од уништување, со цел како што изјавуваат стручните лица,да трае подолго време.Овој начин на обележување на пешачките премини се применува во повеке градови на Македонија.

МеталАпостолов
MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:0 am   |   Sunset: 8:10 pm
65%     6.4 km/h     33.051 bar
Forecast
ПонLow: 15 °CHigh: 23 °C
ВтоLow: 15 °CHigh: 21 °C
СреLow: 14 °CHigh: 21 °C
ЧетLow: 13 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 13 °CHigh: 26 °C
СабLow: 13 °CHigh: 27 °C
НедLow: 17 °CHigh: 26 °C
ПонLow: 16 °CHigh: 27 °C
ВтоLow: 16 °CHigh: 28 °C
СреLow: 17 °CHigh: 29 °C