Стари фотографии на Кавадарци-Тиквeшки гроздобер 1964 година

Кавадарци
Типографија

Пред 53 години на Тиквешки Гроздобер 1964 година

Една од ретките фотографии од првиот Тиквешки гроздобер во 1964 година. На снимката директорот на АК “Тиквеш“ Диме Галапчев во кругот на комбинатот, го откинува првиот грозд со што и официјално започнува оваа манифестација.

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:31 am   |   Sunset: 5:47 pm
99%     6.4 km/h     32.645 bar
Forecast
ЧетLow: -1 °CHigh: 3 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 5 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 1 °CHigh: 14 °C
ПонLow: 5 °CHigh: 15 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 6 °CHigh: 15 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 18 °C
ПетLow: 7 °CHigh: 21 °C
СабLow: 7 °CHigh: 22 °C
MM-Biro