(Видео)Грозје,вино и Северина-на Тиквешки гроздобер 2017

Кавадарци
Типографија

 Богатата програма трае  на  7,8,9 и 10 септември 2017.

Компанијата  „Темов“ ФШТ ДОО Скопје  со Агенцијата за организирање на Тиквешки Гроздобер  годинава ги прифати сите добронамерки забелешки и ги подготви содржините со кои се смета ке се привлече вниманието на домашната јавност и гостите кои ке дојдат на ова  етаблирана манифестација која трае повеке од 50 години во Кавадарци.

Буџетот за  годинашниот Тиквешки гроздобер изнесува 5.970.000 денари. Само општиа ке  покрие 4 милиони денари.

Еве дел од содржините од кој најголем дел ке се одвиваат на Градскиот плоштад.

 

tg06-06.jpg

          На 7-ми  Септември  Советот ќе одржи свечена  по што ке ќе се одржи концерт посветен на песната на доајенот на македонската народна музика Никола Бадев. Отворање на Гроздоберот е предвидено за 8 септември од 12 часот со Изложба  на Петре Камчевски посветена на досегашните манифестации Тиквешки гроздобер . Во 13 часот ќе се дегустираат грозје и вина на градскиот плоштад. За вечерта се планирани концерти на „Чили плеј бенд“ и „Нокаут“, а на полноќ ќе се избираат крал и кралица на Гроздоберот.

tg06-10.jpg

 

Во сабота на  9 септември во програмата е планирана таблијадата, приемот на делегации од градоначалникот .Една од позначајните измени е одржувањето на Дескиот карневал-во сабота од 18 часот по што следува Винскиот карневал. Потоа следува уметнички перформанс со оган и светлосни и звучни ефекти. Потоа за присутните на манифестацијата целовечерен концерт ќе одржи музичката звезда – Северина.За 10 септември  планирани се настапи на ДЏ Никифор и Депеш мод – трибјут.(Еве ги деталите од Програмата :Зоран Станоев-Дејзи-Агенција за организација на Тиквешкиот гроздобер 2017.)

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 13 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:32 am   |   Sunset: 4:6 pm
55%     0.0 km/h     33.288 bar
Forecast
Пет Low: -1 °C High: 13 °C
Саб Low: 0 °C High: 12 °C
Нед Low: 0 °C High: 13 °C
Пон Low: 3 °C High: 7 °C
Вто Low: -1 °C High: 6 °C
Сре Low: -3 °C High: 8 °C
Чет Low: 3 °C High: 11 °C
Пет Low: 6 °C High: 10 °C
Саб Low: 3 °C High: 7 °C
Нед Low: 2 °C High: 12 °C