Стари фотографии на Кавадарци-првиот Тиквешки гроздобер- 1964 година

Кавадарци
Типографија

Серија фотографии на Музеј Галеријата за историјатот на Тиквешки гроздобер

Од Музеј галеријата во Кавадарци, каде се наоѓа најголемот историско наскедство од фотографии и други артефакти за Кавадарци во наредниот период ќе претставиме фотографии од скоро сите до сега одржани Тиквешки гроздобери, стопанска, културна и туристичка манифестација која стана препознатлив белег на Кавадарци и Тиквешијата во целост. Ова фотографијата е од 1964 година, од првиот Тиквешки гроздобер, пред винарската визба на АК “Тиквеш“. Ја снимил: Бранко Ивановски.

 Од фототеката на Музеј-галерија

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 5:11 pm
84%     11.3 km/h     33.153 bar
Forecast
ПонLow: 4 °CHigh: 7 °C
ВтоLow: 4 °CHigh: 8 °C
СреLow: 3 °CHigh: 9 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 10 °C
ПетLow: 5 °CHigh: 12 °C
СабLow: 3 °CHigh: 10 °C
НедLow: 0 °CHigh: 3 °C
ПонLow: -2 °CHigh: 4 °C
ВтоLow: -3 °CHigh: 5 °C
СреLow: -2 °CHigh: 8 °C