Стари фотографии на Кавадарци-Гроздобер 1970

Кавадарци
Типографија

Карневал 1970 година

Овoj  фотос e од Тиквешкиот гроздобер во 1970 година. Богот на грозјето, виното, плодноста и веселбата Бахус со неговите придружнички (менади) на Градскиот плоштад во Кавадарци. Сите овие фотографии се дел од изложбата “Тиквешките гроздобери и карневали 1964-2016 година“ која ќе биде отворена на 8.09.2017 г. во 12 ч. во Музеј-галеријата.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:19 am   |   Sunset: 5:13 pm
95%     0.0 km/h     33.051 bar
Forecast
ВтоLow: 3 °CHigh: 7 °C
СреLow: 3 °CHigh: 8 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 11 °C
ПетLow: 5 °CHigh: 10 °C
СабLow: 5 °CHigh: 10 °C
НедLow: 0 °CHigh: 3 °C
ПонLow: -2 °CHigh: 4 °C
ВтоLow: -3 °CHigh: 5 °C
СреLow: -1 °CHigh: 5 °C
ЧетLow: -1 °CHigh: 11 °C