Стари фотографии на Кавадарци-најстарите кавадарчани 1959

Кавадарци
Типографија

Како и сега пред јаворот во центарот , и  1959 година најстарите жители на Кавадарци  биле задолжителжителен „декор“ на чаршијата

“Самит“ на нашите дедовци во чаршијата во Кавадарци во 1959 година. Скоро сите имаат шубари на главата, елеци, беневреци, а некој од нив вртат таспии во рацете, со еден збор во старо градска облека. Фотографијата ја снимил Бранко Ивановски.

 Oд фототеката на Музеј-галерија Кавадарцџи

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:19 am   |   Sunset: 5:13 pm
95%     0.0 km/h     33.051 bar
Forecast
ВтоLow: 3 °CHigh: 7 °C
СреLow: 3 °CHigh: 8 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 11 °C
ПетLow: 5 °CHigh: 10 °C
СабLow: 5 °CHigh: 10 °C
НедLow: 0 °CHigh: 3 °C
ПонLow: -2 °CHigh: 4 °C
ВтоLow: -3 °CHigh: 5 °C
СреLow: -1 °CHigh: 5 °C
ЧетLow: -1 °CHigh: 11 °C