„Оган во срцето„

Кавадарци
Типографија

Прва книга збирка на поезија на новинарот Маријана Пешиќ

 Во четврток во Галеријата на Домот на културата -Кавадарци-пред јавоста ке биде претставена книгата поезија-првенец на новинарот Маријана Пешиќ.Таа од поодамнна е во пензија но  неуморна е , сеуште активно пишува , снима, има јавни настапи како вокален исполнител. Инаку нејзината трајна  ментална енергија овојпат ја  исткајала во 72 песни за различни емотивни состојби;осаменост, љубов,триумф на животот над смртта...

„Огнот во срцето“, ке ја промовира новинарот Мирјана Мукаетова а љубителте на пишаниот збор промоцијата можат ад ја проследат   во Галеријата на Домот на културата на 14 септембри од 20 часот. 

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:19 am   |   Sunset: 5:13 pm
95%     0.0 km/h     33.051 bar
Forecast
ВтоLow: 3 °CHigh: 7 °C
СреLow: 3 °CHigh: 8 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 11 °C
ПетLow: 5 °CHigh: 10 °C
СабLow: 5 °CHigh: 10 °C
НедLow: 0 °CHigh: 3 °C
ПонLow: -2 °CHigh: 4 °C
ВтоLow: -3 °CHigh: 5 °C
СреLow: -1 °CHigh: 5 °C
ЧетLow: -1 °CHigh: 11 °C