(Видео) Цвеќе за хероите кои паднаа за денешната слобода

Кавадарци
Типографија

-Претставници на актулната власт,и кандидати за градоначалници на претстојните локални избори положија цвеќиња и се поклонија пред Споменикот на Револуцијата на Градскиот плоштад

Претставници на борците меѓу нив најстариот жив  учесник  и долгогодишен претседател на Боречката органзиција на Кавадарци  94-годишниот Атананас Златевски-Наце положија цвеќе и одадоа почит за нивните соборци кои ги дадоа своите животи.Над 500 граѓани на Опптината Кавадарци паднаа за слободата на Македонија.Должна почит беше одадена и од актуелниот градоначалник Александар Панов,претседалелот на Советот Горица Пеливанова-Вилхелм, кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ -Митко Јанчев,делегација на СДСМ предводена од кандидатот за градоначалник ан ова партија за претстојните избори - Бетиане Китев,независниот кандидат за градоначалник Борис Давидов и други претставници кои имаа желба и положија цвеќиња пред главното обележје на Кавадарци- Споменикот на Револуцијата.Почит за борците и хероите кои загинаа за денешната слобода.Треба секогаш да се сеќаваме на нив.Без нивната жртва немаше да бевме ова што сме денеска.А денешниит ден е точно 76 години од дигањето на Востанието на Македонскиот народ во Прилеп и Куманови.

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:31 am   |   Sunset: 5:47 pm
99%     6.4 km/h     32.645 bar
Forecast
ЧетLow: -1 °CHigh: 3 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 5 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 1 °CHigh: 14 °C
ПонLow: 5 °CHigh: 15 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 6 °CHigh: 15 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 18 °C
ПетLow: 7 °CHigh: 21 °C
СабLow: 7 °CHigh: 22 °C
MM-Biro