11 Октомври: Честитка на СДСМ до граѓаните

Кавадарци
Типографија

Денеска на 76 годишнината од почетокот на народноослободителната борба во Македонија се потсетуваме на жртвата на нашите предци за слобода во нашата татковина.

Денес сме поклонети пред минатото и одговорни пред иднината! Никогаш да не ги заборавиме вредностите на слобода, еднаквост и заедништво. Македонија е наша заедничка татковина, каде сите сме еднакви граѓани и сите ги поседуваме истите права.

Нека ни е честит денешниот празник. 11 октомври е важен меѓник во борбата за самобитност и самостојност на македонскиот народ.

За многу години Македонци!

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 28 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 6:35 pm
32%     17.7 km/h     33.220 bar
Forecast
ВтоLow: 12 °CHigh: 30 °C
СреLow: 12 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 31 °C
ПетLow: 15 °CHigh: 31 °C
СабLow: 12 °CHigh: 31 °C
НедLow: 15 °CHigh: 27 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 20 °C
СреLow: 10 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 9 °CHigh: 18 °C