Стари фотографии на Кавадарци-Плоштадот 1958 година

Кавадарци
Типографија

Кавадарци што го нема

Ова е уште една фотографија од циклусот за кавадаречката чаршија на која се гледаат старите дуќани кај местото на поранешната Стоковна куќа (сега банка и маркет) и хотелот Балкан. На улицата Илинденска веќе никнуваат новите згради. Фотографијата е од 1958 година и е од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци.

000100.jpg.jpg

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
70%     6.4 km/h     32.848 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 5 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 4 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 0 °CHigh: 11 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 5 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 15 °C
MM-Biro