(Видео) Меморандум за соработка на ЛС Кавадарци со Универзитетот„Гоце Делчев„

Кавадарци
Типографија

Договорот го потпишаа градоначалникот Митко Јанчев  и ректорот на Универцитетот од Штип проф.д-р  Блажо Боев

Меморандумот за соработка  мегу ЛС Кавадарци и Униврзитетот „Гоце Делчев“ од Штип се потпишува  со цел да се зајакнат капацитетите на ова установа и Локалните самоуправи. Прва мерна станица ке биде предадена во употреба  до крајот на декември , а потоа ке се постават уште две станици за мерење амбинталниот воздух во Општината. Во февруари  месец 2018 ке будат инсталирани уште две.

Градоначалникот на Кавадарци,Митко Јанчев, нагласи дека ова потпишуваето  на меморандумот е започнување на сорабката преку научно истражувачка работа.

-Со Мерните станица  кои ке се инсталираат, ние ке имаме комплетно покриеност на подрачјето на Кавдараци.Преку нив ке го откриеме вистинскиот виновник за загадувањето и ке донесеме соодветни мерки за решение, рече Јанчев за новинарите.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Showers, 5 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:53 am   |   Sunset: 4:4 pm
87%     17.7 km/h     32.916 bar
Forecast
Нед Low: 3 °C High: 8 °C
Пон Low: 0 °C High: 3 °C
Вто Low: -2 °C High: 2 °C
Сре Low: -2 °C High: 1 °C
Чет Low: -5 °C High: 0 °C
Пет Low: -5 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 1 °C
Нед Low: -2 °C High: 1 °C
Пон Low: -4 °C High: 2 °C
Вто Low: -3 °C High: 3 °C