Стари фотографии на Кавадарци-Луда Мара 1974 година

Кавадарци
Типографија

Дожд   и поплава на крајбрежјето на реката 1974 година

Ова е ретка снимка на една од неколкуте  поплави на објектите покрај реката Луда Мара кога коритото сеуште не беше регулирано. Деновиве се актуелни поплавите, еве една и во Кавадарци во 1974 година, на која не потсетуваато од Музеј галеријата,  кога Луда Мара ја однесе десната страна од кејот кај ф-ката “Таска“, а поплави и неколку стопански организации и касарната во Кавадарци.Кавадарци поучена од  минатото ,а заради безбедноста  на граѓаните, а пред се разубавувањето на градот, веќе неколку години  плански го регулира кејот на реката, во шеталиште и место за одмор.И новиот градоначалник и Локалната власт, ке продолжат , што според нас, претставува капитална придобивка за овие и наредните генерации кавадарчани.

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:31 am   |   Sunset: 5:47 pm
99%     6.4 km/h     32.645 bar
Forecast
ЧетLow: -1 °CHigh: 3 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 5 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 1 °CHigh: 14 °C
ПонLow: 5 °CHigh: 15 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 6 °CHigh: 15 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 18 °C
ПетLow: 7 °CHigh: 21 °C
СабLow: 7 °CHigh: 22 °C
MM-Biro