(Видео) Резултати на осмиот Меѓународен натпревар по Камерна музика“-Кавадарци

Кавадарци
Типографија

На 29 и 30 ноември во Кавадарци се одржува натпреварот по камерна музика.Ова врвна музичка манифестација која е од меѓународно значење овозможува своите квалитети како музичари да ги покажат  нашите кавадаречки таленти,како и натпрварувачи од Хрватска и  Бугарија.Натпреварот го организира ООМБУ„Лазо Мицев Рале“ во соработка со  Градоначалникот и Советот на Општината и Домот на културата.

 Освоени награди на ученици од ООМБУ„Лазо Мицев   Рале„Кавадарци

 

Пијано четирирачно - предкатегорија

1. Ангела Јовчева и Сања Серафимова - Прванаграда од класата по пијано кај наст. Јелица Лазарова

2. Матеа Маџункова и Марко Гурев - Прва награда од класата по пијано кај наст. Весна Павлова

Состави со пијано – предкатегорија

 1. Олек Најдовски и Костадин Настов -  Прва  награда од класите по пијано кај наст. Јелица Лазарова и кларинет кај наст. Пешо Бошков

Состави со пијано – А2 категорија

 1. Мирјана Митрева и Илина Мартиновска – Трета награда во класите по пијано кај наст. Весна Павлова  и пеење кај наст. Радица Костадинова
 2. Фани Јованова и Сара Јованова  - Трета награда во класите по пијано кај наст. Весна Павлова  и пеење кај наст. Радица Костадинова
 3. Миа Мартина Маџункова, Јосипа Василевска и Даниела Јовановска – Специјална награда, 100 поени, во класите по пијано кај наст. Весна Павлова и флејта наст. Силвана Ч. атанасова
 4. Фросина Јованова и Илина Мартиновска – Прва награда во класите по пијано кај наст. Весна Павлова  и пеење кај наст. Радица Костадинова

Состави без пијано – предкатегорија

 1. Јован Николов, Ѓорѓи Трајков, Димитар Станоев и Ѓорѓи Недев – Прва награда од класата по труба кај наст. Звонко Богев и Перо Арсов
 2.  Теодор Ѓошев и Бени Шакири – прва награда од класата по кларинет кај наставникот Александар Ангелов
 3. Никола Василов, Јахја Омеров и Давор Златев – Прва награда од класата по кларинет кај наставникот Лазар Соколов
 4. Томе Стојановски, Александар Тасев, Ангел Манев и Петар Јованов – Прва награда од класата по труба кај наст. Васко Рошков

Состави без пијано – А1 категорија

 1. Бени Шакири и Ристе Ѓорѓиев – Прва награда  од класата по кларинет кај наст. Александар Ангелов
 2. Дарко Вангелов и Дарко Ничков – Втора награда од класата по кларинет кај наставникот Александар Ангелов
 3. Даниел Лазаров, Влатко Бошев и Стефан Мустеников – Прва награда од класата по хармоника кај наст. Стеван Волчев

Состави без пијано – А2 категорија

 1. Мартин Јованов, Виктор Грижев и Диме Ризов – втора награда од класата по труба кај наставникот Васко Рошков
 2. Миа Мартина Маџункова, Јосипа Василевска, Викторија Ристевска и Роза Добринова - Прва нагарда од класата по флејта кај наст. Силвана Ч. Атанасова
 3. Кристијан Колев, Мартин Орешков и Митко Маркушев - Прва награда од класата по кларинет кај наст. Лазар Соколов

Традициски состави

Учениците од традицискиот состав освоија I награда

            1. Диме Тренчев

            2. Сашко Мишев

            3. Стефан Грујески

            4. Петар Делов

            5. Марко Којчев

           Од класата по традициски инструменти кај наставникот Горан Јанев

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Showers, 5 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:53 am   |   Sunset: 4:4 pm
87%     17.7 km/h     32.916 bar
Forecast
Нед Low: 3 °C High: 8 °C
Пон Low: 0 °C High: 3 °C
Вто Low: -2 °C High: 2 °C
Сре Low: -2 °C High: 1 °C
Чет Low: -5 °C High: 0 °C
Пет Low: -5 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 1 °C
Нед Low: -2 °C High: 1 °C
Пон Low: -4 °C High: 2 °C
Вто Low: -3 °C High: 3 °C