Противпожарниот дом во Кавадарци интензивно се реновира

Кавадарци
Типографија

Деновиве опреативата на фирмата „Промонтинг“ од Скопје работи на целосно реновирање на зградата на Противпожарниот дом Кавадарци.

Од кабинетот на Градоначалникот на Општината РТК.МК е известена дека : „Се работи за проект со кој Локалната самоуправа преку пари од оперативниот буџет ќe ја реновира старата зграда на пожарната која е изградена во далечната 1954 година.

Tековното реновирање е прво од ваков вид, откако е изградена зградта. Тоа има за цел целосно да ги измени условите за престој  и работа на Противпожарната единица. Согласно проектот ќе бидат реновирани 7 простории од кои три се наоѓаат на приземјето и 4 на првиот спрат со вкупна површина од 200 м2.

Откако ќе завршат градежните работи ПП единицата  на општина Кавадарци ќе добие многу попристојни и поадекватни услови за работа“, се вели во дописот до РТК.

 

_ПП_Дом_Кавадарци_3.JPG

Потребата од  ова интервенција  на постојниот противпожарен дом беше неопходна.Претходниот план истиот да се гради во близина на СС„Јасмин“ отпадна, од причини кои не ни се соопштени.Но во секој случај заради подобро функционирање на ова Територијалната противпожарна единица ,неминовно беше да се обезбедеат елементарните услови за нејзино функционирање.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:19 am   |   Sunset: 5:13 pm
95%     0.0 km/h     33.051 bar
Forecast
ВтоLow: 3 °CHigh: 7 °C
СреLow: 3 °CHigh: 8 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 11 °C
ПетLow: 5 °CHigh: 10 °C
СабLow: 5 °CHigh: 10 °C
НедLow: 0 °CHigh: 3 °C
ПонLow: -2 °CHigh: 4 °C
ВтоLow: -3 °CHigh: 5 °C
СреLow: -1 °CHigh: 5 °C
ЧетLow: -1 °CHigh: 11 °C