(Видео) Радовишката колонија во Кавадарци

Кавадарци
Типографија

Сликитре изработени на колонијата во Радовош, беа изложени во Кавадарци

 На посебна изложба посветена на творештвото на учесниците на Радовишката колонија во Галеријата на Домот на Културата беа изложени сликите изработени од домашни и странски ликовни уметници.Се работи за Втората Меѓународна ликовна колонија  која се одржува во манастирот „Св.Ѓорѓи„.

На изложбата говореа Директорот на Домот на Културата„Иван Мазов Климе“ Владимир Темков, Драгица Чекорова-директор и кустос во  Музејот во Неготино и Душан Коцев-организатор и член на ДЛУ од Радовиш.Во знак на признание за придонесот на Темков во ликовниот живот во Радовиш и во Макединија,од Коцев доби на подарок каталог и сребрена монета.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Showers, 5 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:53 am   |   Sunset: 4:4 pm
87%     17.7 km/h     32.916 bar
Forecast
Нед Low: 3 °C High: 8 °C
Пон Low: 0 °C High: 3 °C
Вто Low: -2 °C High: 2 °C
Сре Low: -2 °C High: 1 °C
Чет Low: -5 °C High: 0 °C
Пет Low: -5 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 1 °C
Нед Low: -2 °C High: 1 °C
Пон Low: -4 °C High: 2 °C
Вто Low: -3 °C High: 3 °C