(Видео) Kaрикатура- Мирослав Георгијевски-Миро

Кавадарци
Типографија

Ова е прва изложба на карикатури ова година во Кавадарци.A во Музеј галеријата каде e отворена изложбата  скоро 20 години редовно гостуваше Светската галерија на Карикатури„Остен“.Се поретки се и ваквиот тип на изложби  во Македонија.Ова претставување  го приредува Мирослав Георгијевски-Миро, кој спаѓа во 100-те најдобри карикатуристи .За неговото богато творештво зборуваше директорот на Музеј Галеријата Петре Камчевски.

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Showers, 27 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:13 am   |   Sunset: 8:2 pm
64%     6.4 km/h     32.814 bar
Forecast
ВтоLow: 18 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 19 °CHigh: 31 °C
СабLow: 18 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 36 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 17 °CHigh: 27 °C
СреLow: 18 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C