Стари фотографии на Кавадарци- Семејството на Васил Хаџи Манов

Кавадарци
Типографија

Хаџи Манови се едно од најстарите семејства во Кавадарци

Ова е семејна фотографија со сите членови на  семејството на етномузикологот и мелограф Васил Хаџи Манов (браќа, сестра, стрина, снаи , внуци).Васил е најголемиот македонски етномузиколог на македонска изворна музика и документи  кои грижливо ги собирал долго време.  Собрал околу 8.000 македонски народни песни и ора, од кои 5.000 биле средени во зборници, а 700 од нив биле албански. Инаку тој е и прв магистер по фармација во Кавадарци(1935 година).

Фотографијата е направена 1953 година   пред семејната куќа на Хаџиманови.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:35 pm
95%     6.4 km/h     32.780 bar
Forecast
Нед Low: 0 °C High: 5 °C
Пон Low: -3 °C High: 4 °C
Вто Low: -7 °C High: 3 °C
Сре Low: -6 °C High: 2 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -3 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 6 °C
Нед Low: 0 °C High: 7 °C
Пон Low: -1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C