(Видео)Преку интернацонализација на стопанството до поголем економски раст

Кавадарци
Типографија

На форумот се посочија моменталните предизвици и бариери во процесот на интернационализацијата со кои се соочуваат извозно-ориентираните компании кај нас

 Денеска во Хотел Фени  преку проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива импленетиран од ЕПИ Центар и партнерите;Стопанската комора  на Македонија ,Стопанската комра на  информатички и комуникациски технологии-МАСИТ,СК на Северозападна Македонија и ССК на РМ се одржа форум на тема „Преку интернационализација на стопанството до поголем економски раст.Целта на фрумот е да се  апострофираат главните предизвици и бариери со кои се соочува македонското стопанаство, да се разменат искуства,со намера да се зголемат извозните капацитети на македонските компании.На средбата токму таквите компании имаа свои преставници.За суштината   преку конкретни податоци пред  присутните говореа: Јадранка Аризанковска од СКМ.Љубомир Димовски од ЕПИ Центарот Интернационал и Татјана Марковска од Канцеларијата за економски равој на УСАИД-Македонија

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:35 pm
95%     6.4 km/h     32.780 bar
Forecast
Нед Low: 0 °C High: 5 °C
Пон Low: -3 °C High: 4 °C
Вто Low: -7 °C High: 3 °C
Сре Low: -6 °C High: 2 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -3 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 6 °C
Нед Low: 0 °C High: 7 °C
Пон Low: -1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C