Стари фотографии на Кавадaрци: Дедо Данаил В'чков

Кавадарци
Типографија

Традиционална староградска облека

Ова фотографија датира од четириесетите години  на минатиот век.На неа е фотографиран дедо Данаил В’чков кој седи на тезгевот во нивниот колонијален дуќан во кавадаречката чаршија.

Архива на Музеј Галеријата

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:50 am   |   Sunset: 5:43 pm
46%     30.6 km/h     33.220 bar
Forecast
СабLow: 11 °CHigh: 20 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 16 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 18 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 12 °C
ПетLow: 3 °CHigh: 16 °C
СабLow: 3 °CHigh: 19 °C
НедLow: 6 °CHigh: 18 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 17 °C