Зоран Јованчев- нов претседател на OК на ВМРО–ДПМНЕ Кавадарци

Кавадарци
Типографија

На седница на Централниот Комитет одржана  на 10 декември потвдена е одлуката на Извршниит комитет на ВМРО-ДОМНЕ од 3 декември, со која Зоран Јованчев  се назначува за ВД претседтел на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци

Зоран Јованчев  е дипломиран економист-осек економија на претпријатија.Член на ВМРО-ДПМЕ  од 1991 година ,потпретседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ 1992 година, техничко секретар од 1996 до 1999 година, благајник на Општинскиоткомитет од 2001 до 2002 година.Член на Општинскиот комитет станува 2004 година, а член на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ истата година.

Бил делегат на Конгресите на ВМРО-ДПМНЕ во Струмица(1999) и Куманово (2015 година),координатор на советничката група во Советот на Општина Кавадарци, и други јавни и партиски функции.

Зоран Јованчев е оженет у  татко на две деца.

Тој на функцијата доаѓа во чувствителен момент за партијата, која овој месец одржува Конгрес, време во кое е потребна голем мудрост да се зајакнат капацитетите на партијата во Општината и државата

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:35 pm
95%     6.4 km/h     32.780 bar
Forecast
Нед Low: 0 °C High: 5 °C
Пон Low: -3 °C High: 4 °C
Вто Low: -7 °C High: 3 °C
Сре Low: -6 °C High: 2 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -3 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 6 °C
Нед Low: 0 °C High: 7 °C
Пон Low: -1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C