Стари фотографии на Кавадарци-село Галиште

Кавадарци
Типографија

Село Галиште-Кавадаречко

Селото Галиште е едно од четирите села од кавадаречка општина кои припаѓаат во етничкиот предел Мариово. Фотографијата е од пред миграцијата село-град во 1955 година кога селото сеуште живееше во целиот свој сјај.

Од фототеката на Музеј-галерија

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:35 pm
95%     6.4 km/h     32.780 bar
Forecast
Нед Low: 0 °C High: 5 °C
Пон Low: -3 °C High: 4 °C
Вто Low: -7 °C High: 3 °C
Сре Low: -6 °C High: 2 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -3 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 6 °C
Нед Low: 0 °C High: 7 °C
Пон Low: -1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C