Стари фотографии на Кавадарци-Собрание на општина-зграда

Кавадарци
Типографија

Изградба на зградата на Собранието на Oпштина Кавадарци , 1953 година.

 Во позадината се гледаат старите куќи и дуќани на ул. ЈНА (денес ул. Тиквешко востание). Зградата е предадена во употреба во 1954 година.Oвој објект е еден од најубавите во Македонија,по функционалноста,аритектонското решение, материјалот од кој е направен и друго.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:36 pm
60%     35.4 km/h     32.916 bar
Forecast
Пон Low: -2 °C High: 5 °C
Вто Low: -4 °C High: 5 °C
Сре Low: -3 °C High: 3 °C
Чет Low: -4 °C High: 4 °C
Пет Low: -4 °C High: 6 °C
Саб Low: -2 °C High: 7 °C
Нед Low: 0 °C High: 8 °C
Пон Low: 1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 8 °C
Сре Low: 0 °C High: 10 °C