Стари фотографии на Кавадарци-Блех оркестар

Кавадарци
Типографија

 Свечена музика по повод Св. Архангел Михаил

Свечена музика се практикувала во Кавадарци кога се прославивал „Св.Архангел Михаил“ кој бил и Денот на касапите (месарите) во Кавадарци.Кадарот е направен 1942 година.Ова  фотографијата е направена во чаршијата пред куќата на Ефтим Апостолов Џамбазот и дуќаните на Мукаетовци.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:50 am   |   Sunset: 5:43 pm
46%     30.6 km/h     33.220 bar
Forecast
СабLow: 11 °CHigh: 20 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 16 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 18 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 12 °C
ПетLow: 3 °CHigh: 16 °C
СабLow: 3 °CHigh: 19 °C
НедLow: 6 °CHigh: 18 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 17 °C