Стари фотографии на Кавадарци-КУД „12 Другари“

Кавадарци
Типографија

Ретка фотографија од 1957 година на КУД „12  Другари“.

Ова е фотографија на Културно-уметничкото друштво “12 другари“ од Ваташа со ороводецот Никола Камчев-Марката, (познат  фудбалер на Тиквеш- играше како центархалф на ФК Тиквеш).На фотографијата  се ;Јаворка Игнатова, Нерката и др. На друштвото им свират браќата Фазлиеви и Сејфулови. Фотографијата е од 1957 година.

Од Архивата на Музеј Галеријата 

Петре Камчевски

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 6 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
88%     6.4 km/h     32.679 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 5 °CHigh: 15 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 4 °C
ПетLow: -1 °CHigh: 3 °C
СабLow: -3 °CHigh: 6 °C
НедLow: 3 °CHigh: 10 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 5 °CHigh: 13 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 14 °C
MM-Biro