Стари фотографии на Кавадарци- На Плоштадот 1915 година

Кавадарци
Типографија

Ранет француски војник пред „Тинекс“

Али Газелник беговата или Чарши џамијата во Кавадарци ( лоцирана кај денешниот супермаркет на “Тинекс“), во ноември 1915 година била адаптирана за болница за потребите на француските војници во Првата светска војна. На фотографијата моментот кога во болницата внесуваат ранет француски војна.

 

Архива на Музеј Галеријата

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:45 am   |   Sunset: 7:25 pm
75%     11.3 km/h     33.153 bar
Forecast
НедLow: 19 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 19 °CHigh: 32 °C
СреLow: 18 °CHigh: 32 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 32 °C
ПетLow: 17 °CHigh: 32 °C
СабLow: 17 °CHigh: 33 °C
НедLow: 17 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 30 °C
ВтоLow: 16 °CHigh: 28 °C